Vierailijat

RAVINTOLA SMÖR

NIKO LEHTO

Ravintola Smörin Voillà!-vieraaksi saapuu tänä vuonna Porvoosta ravintola VÅR:ista keittiömestari Niko Lehto. 36-vuotiaan korsolaislähtöisen ex-timpurin, nykyisin porvoolaistuneen ravintoloitsijan kaikkeen tekemiseen on vaikuttanut oma luonne ja määrätietoisuus. Lehto inspiroituu suuresti perinteistä, paikallisista sesongin raaka-aineista ja ennen kaikkea esteettisyydestä.

Hänen suuri haaveensa kokkina ja keittiömestarina on aina ollut saavuttaa Michelin-tähti, ja nyt sen unelman toteuduttua hän haluaa omalta osaltaan olla mukana viemässä Porvoolaista gastronomiaa maailmalle. Ravintola Smöriin Lehto tuo parhaita paloja Porvoolaisen gastronomian antimista – omalla tavallaan toteutettuna.

Smörin Voillà!-menu
pe 6.10. ja la 7.10.
109€

KEITTIÖN TERVEHDYKSET

LOHI
”Voileipäkakku”

RAPU
”Toast skagen”

MÄTI
purjoa ja perunaa

LEIPÄ

MALLAS
briossi & lisäkkeet

KUHA

EVÄ+KIELI
smetanaa ja fenkolia

PÄÄ
tomaattia ja rapukastiketta

VATSA
jugurttia ja katajanmarjaa

SELKÄ
metsäsieniä ja palsternakkaa

MAKEAT

LAKU
sitruuna ja kerma

VADELMA
manteli ja rommi

Makeiset

RAVINTOLA EKBLOM

DANI HÄNNINEN JA TURO KOTAJÄRVI

Ravintola Ekblomin Voillà!-vieraaksi saapuu tänä vuonna keittiömestari Dani Hänninen. Hänninen on ravintola Wellamon ravintoloitsija sekä keittiömestari, ja hän vaikuttaa Helsingissä myös muun muassa ravintola 305:n taustajoukoissa. Nuoresta iästään huolimatta pitkän kokkausuran tehnyt Hänninen on vaikuttanut arvostetuissa ravintoloissa, kilpailuissa ja näyttänyt myös osaamisensa Master Chef -ohjelmassa.

”Kokkailuni perustuu yksinkertaiseen, eettiseen sekä sesonkiperäiseen kokkaamisen sen kaikissa muodoissa. Kotimaiset raaka-aineet ovat lähellä sydäntäni ja ne on kaiken keskipisteenä. Sesongit, villit raaka-aineet sekä skandinaaviset maut korostuvat omassa ruoanlaitossani.”

Ekblomin vieraaksi saadaan myös huippuluokan baarimestari Turo Kotajärvi. Turo on kokenut ja palkittu ravintola-alan ammattilainen, jolla on pitkä tausta Helsingin huippu cocktailbaareista. Nykyään hän toimii ravintoloitsijana Helsinkiläisessä The Firm Cocktail baarissa, The Bull & The Firmissä, Ravintola Wellamossa sekä juuri avatussa Ravintola 305:ssa. Turon ennakkoluulottomasti makuja yhdisteleviä cocktaileja pääset maistamaan Voillà!-tapahtumassa ravintola Ekblomissa.

Ekblomin Voillà!-menu
pe 6.10. ja la 7.10.
59€

Mustatorvisienitempura & ruskeavoiemulsio

Siika & mustaherukka
suolattua siikaa, pippuriemulsiota, mustaherukkalientä

Metsäsieni & tomaatti
metsäsieniä, tomaattia, mustaa tryffeliä

***

Kuha & maa-artisokka
kotimaista kuhaa, karamellisoitua maa-artisokkaa, hummerikastiketta

***

Mänty & mustapippuri
mantelikakkua, mäntyjäätelöä, mustapippurikreemiä

Tattitoffee

RAVINTOLA GRÄDDA

MARTIN SÖDERSTRÖM

Voillà!-ruokatapahtumaan oma osteribaari! Gräddan Voillà-vieraaksi saapuu Kalatukku E. Erikssonin ostopäällikkö ja kalahankinnan kova ammattilainen Martin Söderström.

 Söderström on intohimoinen osteriharrastaja ja hänet tunnetaan osterinavauksen sekä Suomen että koko Pohjoismaiden hallitsevana mestarina. Erikssonin osteribaarissa tarjoillaan Voillàssa villinä kasvaneita Euroopan ostereita ja viljeltyjä Fin De Claire -ostereita.

Gräddan Voillà!-brunssi
su 8.10. 12–15 (16:30)
39€


OSTERIBAARI


ALKURUOKABUFFA 

Appelsiinitäysmehua M, G       

Omenamehua M, G       

Appelsiini-mangosmoothie L, G       

Romainesalaattia, caesar kastiketta L, G (sisältää anjovista)       

Croisantteja, foccacciaa ja krutonkeja L      

Tsatsikia, pestoa ja marmeladia L, G (sisältää pähkinää)       

Kurkkua ja pikkelöityä punasipulia M, G     

Marinoituja antipastokasviksia L, G   

Fenkolisalaattia L, G      

Tomaatti-mozzarellasalaattia ja tuoreita yrttejä L, G            

Kasvispiirakkaa L 

Härkätartaria ruisnapilla L           

Pil pil -katkarapuja ja bruschettaa L     

Sokerisuolattua kirjolohta ja sitruunamajoneesia L, G     


LÄMPIMÄT PÄÄRUOAT    

Paahdettua kananpoikaa, rapeaa parmankinkkua ja timjamikastiketta L, G      

Fetalla ja kirsikkatomaateilla täytettyjä munakoisoja L, G      


JÄLKIRUOKABUFFA

Manchegojuustoa ja limehunajaa L, G   

Vastapaistettuja churroja ja suklaakastiketta L

Appelsiini-suklaakakkua L, G      

 
 
RAVINTOLA PANINI

VILJAMI BROAS

Paninin Voillà!-vieraaksi saapuu Fiasco?–ravintolan keittiömestari Viljami Broas. Italialaista keittiötä modernilla otteella Helsingissä luotsaava Broas kertoo Fiascon filosofian perustuvan parhaisiin kauden raaka-aineisiin, huipputuotteisiin niin kotimaasta kuin Italiasta sekä isoon kauhaan rakkautta. Hän on kokannut muun muassa ravintola La Maisonissa, Sofia Gastrossa ja Helsinki Distilleryn tislaamo-ravintolassa ennen astumista Fiascon ruoriin.

Viljamin kokkaustyyli tuo pohjoismaisen otteen tuttuun Italian keittiöön ryyditettynä sesongin parhailla herkuilla. Keskiössä hyvän maun lisäksi on aina tuoda ripaus yllättävyyttä lautaselle ja hyvää rytmiä menuseen. Keskellä korona-pandemian sulkuja syntynyt Fiasco? aloitti pop-up-ravintolana, mutta suuren suosion jälkeen se on vakiinnuttanut paikkansa Helsingin Etelärannassa. Broas toimii ravintolan keittiömestarina ja omistajana keittiössä häärii Henri Alén.

Paninin Voillà!-menu
pe 6.10. ja la 7.10.
45€

Superiore: Siikaa crudo, fenkoliemulsiota ja lehtikaalia

Primi: Agnolotti del plin paahdetusta maa-artisokasta, Colonnata-laardoa ja tryffelivaahtoa

Secondi: Täytettyä viiriäistä, metsäsieniä ja viiriäislientä

Dolce: Mustikkasemifreddo, valkosuklaata ja hasselpähkinää

RAVINTOLA GÖRAN & SUOMEN JOUTSEN

SIMO PIETARINEN

Jo vuonna 2005 Ravintolakoulu Perhossa kokkailun aloittanut keittiöpäällikkö Simo Pietarinen saapuu Voillà!-tapahtuman vieraaksi lokakuussa. Muun muassa G.W.Sundmanssissa, Luomossa sekä Demossa uran luonut Pietarinen vastaa ruokatapahtuman ajan Göranin ja Suomen Joutsenen menuista.

Merellinen ympäristö on tullut tutuksi keittiöpäällikön roolissa Finnlinesin uudella Finnsirius-laivalla, joten Kapteenin salonki sekä Göran ovat huippukokille kuin paluu kotisatamaan. Pietarisen taustalla on myös vahva kilpailukokemus: hän on toiminut useamman vuoden Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenenä ja yksilökilpailuissa edustanut suomea Pariisissa sekä Abu Dhabissa. Palkintohyllystä löytyy myös suomen ensimmäisen Makea mestari -kilpailun voitto

Suomen Joutsen ja Göran 
Voillà!-menut

SUOMEN JOUTSEN

MENU + VIINIPAKETTI 120€

Perjantai 6.10. kattaus klo 18:30

Lauantai 7.10. kattaukset klo 20:00

Suomen Joutsenen Kapteenin salongissa tarjoillaan useamman ruokalajin menu viinipaketilla tai alkoholittomalla juomapaketilla.

Suomen Joutsenen Kapteenin salongissa tarjoillaan 8 ruokalajin illallismenu viinipaketilla tai alkoholittomalla juomapaketilla.

Kevyesti paahdettua kurpitsaa, kurpitsahilloketta ja rapeaa kurpitsaa. Kurpitsakastiketta ja linssi “ragù”

Perunalettua, kevyesti savustettua kirjolohta ja grillattua kurkkua. Tillillä maustettua piimäkastiketta ja mallasta

Haudutettua mustekalaa ja hapankermaa. Mangoldi-mustekalasalaattia sekä säilöttyä herukkaa

”Fromage de tete” Terriini porsaan niskasta, päästä ja kielestä. Kaalipyreetä, fermentoitua sekä pikkelöityä omenaa

*****

Kampasimpukka kvenelli, kuohkeaa hummerikastiketta ja kyssäkaalia

*****

Punajuuri bbq-kastikkeella glaseerattua ankanrintaa, ylikypsää ankankoipea ja punajuuripyreetä. Haudutettua punajuurta, hapankaalia ja kermainen konjakkikastike

*****

Mimolette-juustoa vaahtona ja raasteena, porkkana lientä ja kauraa

*****

Valkosuklaamoussea, vuohenmaitojogurttijäädykettä ja lakritsia. Tilligranitea ja “metsä” mysliä

Suomen Joutsenen varaukset: p. 020 741 7333 / info@voiveljet.fi

 

RAVINTOLA GÖRAN VOILLÀ!-BRUNSSI 41€

Lauantai 7.10. kello 12-16

Sunnuntai 8.10. kello 12-16

Ravintola Göranissa tarjoillaan saaristolaismenu, joka sisältää useita eri alkuruokia, lämpimän pääruoan sekä valikoiman eri jälkiruokia. Alkuruoat ja jälkiruoat tarjoillaan noutopöydästä, ja pääruoka tarjoillaan lautasannoksena.

Saaristolaispöytä:

Kirkas perunasalaatti frex-perunasta

Savustettua punajuurta ja pesto Kotipellon puutarhan yrteistä

Sitruunaverbena silakkaa & mustaherukka silakkaa

Rakuunasinappisilliä & currysilliä

Graavattua punajuurilohta, yrttilohta sekä appelsiinilohta

Perunasinappiterriiniä sekä kukkakaaliterriiniä

Skagen & kananmuna

Savulohimoussea, tillibriossia sekä pikkelöityä kurkkua

Mätimoussea ja rapeaa perunaa ”savumuikkukukko”

Pääruokavaihtoehdot:

Haudutettua turskanseläkettä, mallasleipävanukasta sekä paahdettua kukkakaalia. Kukkakaalipyree ja grillivoi-valkoviinikastiketta

TAI

Yön yli haudutettua karitsanniskaa, grillattua kaalia sekä fermentoidulla valkosipulilla maustettu perunapyreetä. Pikkelöityä omenaa ja kermainen pippurikastike

Jälkiruokapöytä:

Sitruunapiiras, marenkia sekä suolasitruunaa

Mustaherukkamoussea, punaherukkamoussea sekä espresso-suklaa-suolakinuskia

Mannapuuroa siiderillä maustettuna ja Normandian makuja eksoottisella twistillä

Baileys Tiramisu

ANNISKELUKAHVILA TIIRIKKALA

ANNIINA VISKARI

Baarimestari Anniina Viskari tulee tekemään Tiirikkalaan kahvin ja teen innostamia cocktaileja perjantaina 6.10. ja lauantaina 7.10. klo 18–22:30.

Viskari on koko ikänsä tehnyt töitä ravintola-alalla lukuisissa erilaisissa tehtävissä. Intohimo cocktaileihin syttyi Jyväskylässä ja saman intohimon perässä Anniina muutti Helsinkiin töihin palkittuun cocktail baariin.

Nuoresta urastaan cocktail-alalla huolimatta Anniina on toiminut pääbaarimestarina Helsingin American Barissa, osallistunut erilaisiin cocktail kilpailuihin ja vastaa tällä hetkellä Trillby&Chadwick cocktailbaarin pyörittämisestä. Salakapakka cocktailbaarin pyörittämisen ohella Viskari jatkaa kisailua ja on mukana erilaisissa projekteissa.

Alalla Anniinaa draivaa vastuullisuus, innovatiivisuus, itsensä ja tiimin kehittäminen sekä omalta mukavuusalueelta poistuminen. ”Aina on siistiä yllättää itsensä.”

Tämä hetkiseksi lempparijuomaksi Viskari nimeää Mezcal Negronin, neat.

Tiirikkalan cocktailmenu 
pe 6.10. ja la 7.10.

Menu julkaistaan syyskuussa.